Albert Morelló forma part de l’equip de Còdol Educació, empresa que treballa des del 1994 en la creació de projectes educatius proveint-los d’activitats pedagògiques de qualitat adreçades a tota mena de públic. Avui l’entrevistem per preguntar-li sobre les noves activitats que estan a punt de sortir a la llum i que apunten a ser tot un èxit per aquests propers mesos d’estiu.

Quan barregem història, llegendes, un paisatge extraordinari, vins prioratins i una posta de sol, i tot de la mà d’uns grans professionals, se n’obté un producte d’allò més interessant.

MN: Quant de temps fa que us dediqueu al món de l’educació?
AM: Doncs ara ja fa més de 20 anys.

MN: Quina és l’activitat que més us agrada fer de tot l’elenc que teniu?
AM: Totes, nosaltres vam començar treballant amb un públic escolar, veníem del món del lleure, colònies, etc. Durant molts anys hem fet bàsicament activitats per l’àmbit escolar, però cada vegada fem més activitats per un públic adult i familiar.

MN: Es fàcil implicar aquest perfil de públic?
AM: Sí, es clar. Quan apliques els recursos didàctics que utilitzes amb els escolars però amb les modificacions i adaptacions per la gent gran sorprens molt i ho agraeixes.

MN: Ja coneixíeu Siurana abans d’iniciar aquest projecte?
AM: Companyes de Còdol Educació són filles d’aquí Cornudella, així que ja coneixíem el Priorat, el seu encant i la seva potencialitat.

MN: Aquest públic està motivat quan ve?
AM: Doncs sí, des que vàrem iniciar el passat setembre aquestes visites, a Siurana han passat més de 1800 persones.

MN: Heu vist un progrés de visitants al llarg d’aquests mesos?
AM: Sí, tot i que encara estem en el cicle d’un any per veure la tendència de la gent. A la tardor i Setmana Santa és quan hi ha hagut més visites. A l’estiu, esperem que també s’animin ja que és una època que depèn del moviment familiar.

MN: D’aquí poc començareu les visites teatralitzades combinades amb un tast de vins. Com ho veieu?
AM: Doncs nosaltres continuem fent les visites tant dinamitzades com teatralitzades, però aquest estiu volem innovar, per aquest motiu, volem iniciar aquesta nova activitat fent la visita teatralitzada però amb un bon regust de vi fent el tast al castell de Siurana amb la posta de sol. A més a més volem també provar una nova activitat que anomenarem “Experiència G-Astronòmiques, que consistirà en fer un tast de gastronomia al restaurant Els Tallers, amb una xerrada d’astronomia i visionat d’estels dirigit per un expert astrònom.

MN: Com és el públic que ve a aquestes activitats?
AM: Doncs la veritat és que la majoria és adult, tot i que també venen famílies. S’ho passen tots d’allò més bé. Defugim molt de les visites on el guia parla sense parar i per aquest motiu volem fer els lligams de les visites guiades amb un estil diferent com ho són les dinamitzades i les teatralitzades. Partim d’un personatge on es desenvolupa tota una historia. El públic no només escolta sinó que posa en marxa els 5 sentits i la veritat és que els sorprenem. Intentem que ells formin part de l’experiència i s’emportin un bon record.

MN: Creieu que els antics sarraïns ja bevien aquests vins tant característics d’aquesta zona?
AM: Doncs mira, podria ser que fos així. Tot i que els sarraïns no podien beure vi, segurament per aquí conreaven vinya i tastaven els vins.

MN: Moltes gràcies Albert, esperem que la gent s’animi a gaudir d’aquestes noves experiències ja que tenen una màgia que les rendeix especials. Ens veiem ben aviat!

Share This