Quan la teva passió et porta a descobrir nous secrets de la teva terra, les arrels creixen i creixen, absorbint sempre noves fites, nous reptes. Aquest és el cas de la petita gran Elisabet Giral, una cornudellenca de catorze anys, que ha nascut i crescut al poble de Cornudella de Montsant, essent molt activa a la comarca, ja sigui participant a les maratons fotogràfiques de Montsant Natura com a grallera als Brivalls de Cornudella.

MN: Bon dia Elisabet. A Montsant Natura ens encanta tenir-te sempre participant en totes aquelles activitats relacionades amb el món de la fotografia. Què ens en podries dir? D’on ve aquesta passió?
EG: Bon dia, doncs des de ben petita ja m’agradava fer fotografies. Em van regalar una màquina fotogràfica de la Fisher Price i em va enganxar. Des de llavors que m’apassiona i fa uns dos anys vaig quedar amb en Toni Lluc, per endinsar-me més dins d’aquest univers infinit de possibilitats i em va ajudar a fer les meves primeres passes com a fotògrafa.

MN: Tant joveneta i sempre vas amb la càmera sota el braç. T’hem vist créixer a les sortides fotogràfiques que organitzem des de Montsant Natura, què és el que més t’agrada d’aquestes activitats?
EG: Una de les coses que més m’agraden de participar-hi són els llocs on anem. Sóc de Cornudella i m’agrada descobrir zones noves que no hi havia estat abans, poder fotografiar-les i capturar tot allò que m’inspira. Però un dels grans motius també, és la companyia i el què ens explica en Jordi Bru.

MN: Per tant, en cada una de les sortides creus que aprens coses noves?
EG: I tant! La fotografia és un món enorme, i gràcies a les explicacions i a l’ajuda de cada sortida, puc aprendre coses noves i millorar en d’altres.

MN: A la vista tenim Siurana de Nit, també hi estaràs present?
EG: Per suposat. Serà de nit i són les que m’agraden més, ja que és diferent al què estem acostumats i és un repte més gran. L’any passat ja hi vaig participar i va ser una experiència molt gratificant que no me’n cansaré de repetir.

MN: Quines són les motivacions per fer-les?
EG: Doncs sobretot perquè m’ho passo molt bé. M’apassiona fer fotos i sempre aprenc coses noves i nous secrets de la càmera que m’ajuden a millorar la qualitat i la satisfacció en fer-les.

MN: Ens encanta veure com millores dia a dia, però Elisabet, has pensat mai en què t’agradaria ser de gran?
EG: Doncs encara no n’estic segura. Estic cursant 2n de la ESO, així que encara tinc uns quants anys per anar-ho pensant.

MN: A més a més de ser una gran cornudellenca activa amb Montsant Natura, tens altres passions? Fas altres coses al poble?
EG: Sí. Una altra passió és la hípica. M’agraden molt els cavalls, i precisament practico molt fotografiant-los, desprenen una gran bellesa i m’agrada captar el moment, la seva expressió i el seu moviment. Tot i així, sortint d’aquest tema, també m’agrada tocar la gralla, és per aquest motiu que sóc una de les gralleres actuals dels Brivalls de Cornudella.

MN: Els castells són una gran tradició catalana i la música és essencial per dur-los a terme, quants anys fa que la toques?
EG: Quan tenia més o menys tres anys, la meva cosina la tocava i sempre l’escoltava. Com que ella tenia una gralla em va ajudar amb els meus primers passos, explicant-me les tècniques per agafar-la i per fer-la sonar, i des de llavors que encara segueixo.

MN: Què bé! De ben segur que no és fàcil tocar la gralla i també hem observat com cada dia vas fent passos de gegant i la toques cada dia millor.
EG: Gràcies, m’agrada tocar i també veure els castells.

MN: I quina és la zona que més t’agrada del poble?
EG: Doncs m’agraden molt els llocs que anem a fer fotos, no estan dins del poble i són espais naturals. He anat pel camí dels cartoixans, Sant Joan, etc., tot i així, Siurana és la zona que més m’agrada de Cornudella i voltants, ja sigui pel paisatge com per les postes de sol. El castell de nit és molt bonic i molt inspirador.

MN: La teva família també és molt activa al poble, t’agradaria seguir els seus passos?
EG: Sí. M’agrada ajudar als meus pares sempre que puc, alguna vegada estic al restaurant familiar amb la meva mare, o per exemple als estius, estic amb el meu pare amb la producció de vi, així que intento moure’m en tots els àmbits i vaig experimentant i observant.

MN: Elisabet, moltes gràcies pel teu temps, ens encanta veure la teva evolució tant personal com fotogràfica, esperem que aconsegueixis totes les fites proposades, ja que el teu esforç i les teves capacitats et portaran allà on realment desitgis.

 

Share This