Aquest any, la cursa de bombers de Cornudella de Montsant ha tingut un gran èxit de participació. Tot i que el temps no ha acompanyat de forma assolellada, els corredors han pogut arribar a meta ben orgullosos de la feina feta.

Des de Montsant Natura hem felicitat als guanyadors de la cursa llarga i els hi hem volgut preguntar com han vist la cursa i com s’han sentit. Ens agrada saber què en pensen els nostres corredors, ja que any rere any, ens esforcem perquè esport i paisatge tinguin una fusió d’excel·lència.

La primera classificada femenina ha estat M. Eugenia Munté Mateu. Amb el dorsal número 238 ha fet un temps oficial de 02:11:11.

MONTSANTNATURA: Bon dia. En primer lloc deixa’ns felicitar-te per la teva merescuda victòria. Com t’has sentit?
ME: Bé! Els primers kilòmetres m’he cansat molt però després m’he recuperat sense problemes.

MN: Havies participat mai a la cursa de bombers de Cornudella?
ME: No, és la primera vegada que hi participo

MN:Què t’ha semblat el recorregut?
ME: Molt xulo. És de les rutes que més m’han agradat. Tot i que hi havia boira i ens impedia veure l’espectacularitat de les vistes. No obstant, hem pogut contemplar Siurana, el pantà, Cornudella i el seu Montsant darrere. Realment és un recorregut molt bonic i amb molt d’encant.

MN: Has tingut alguna dificultat en algun punt?
ME: No, en general he estat bastant bé. Algunes pendents costaven de pujar, però no he tingut cap dificultat en el transcurs.

MN: Com definiries amb una paraula aquesta cursa?
ME: Bonica. És una cursa molt bonica i té el desnivell just per poder-la gaudir.

MN: Quant fa que estàs dins d’aquest mon del running?
ME: Un anyet. Tot just l’any passat vaig començar.

MN: Series capaç de dir-nos quina cursa en que has participat al llarg d’aquest any t’ha agradat més córrer? Per què?
ME: Una de les que m’ha agradat més córrer és la de Quatre termes. Però he de dir que la del Montsant també m’ha encantat. Totes les curses tenen el seu atractiu i és per aquest motiu que em costa triar-ne una en concret.

MN: Aquest any hem batut un rècord d’inscripcions, així que la victòria ha estat gràcies a tot el teu esforç i dedicació al mon de l’esport. Com és la teva rutina? Entrenes molt dur per les competicions? Tens algun entrenament establert? O algú que t’ajuda?
ME: Vaig amb el grup Blue LIne Evasion de Reus. Sóc monitora de gimnàs i intento compaginar l’entrenament amb la feina, i de vegades no és fàcil. Però anem amb grupet i és gràcies a tots ells que m’ajuden i m’ensenyen.

MN: Bé, moltíssimes gràcies pel teu temps i enhorabona per el teu triomf. Esperem veure’t l’any vinent lluitant per revalidar aquest títol.

El guanyador masculí ha estat en Mikel Besora Susaño. Amb el dorsal número 103 ha fet un temps oficial de 01:45:30.

MONTSANTNATURA: Bon dia. En primer lloc deixa’ns felicitar-te per la teva merescuda victòria. Com t’has sentit?
MB: Bon dia, doncs m’he sentit molt bé, he anat de menys a més en el transcurs de la cursa. A l’inici anava amb un grupet al davant. El ritme ha anat augmentant, ja que la gent apretava molt. He anat bastant ràpid i fins i tot hi han hagut moments que no sabia la meva posició. La pujada de Siurana ha sigut clau, ja que he pogut mantenir el ritme deixant enrere el corredor amb qui anava. Ja a la baixada m’han confirmat que anava primer.

MN: Havies participat mai a la cursa de bombers de Cornudella?
MB: Sí. Fa dos anys vaig fer la cursa curta i sabia que era molt maca, així que algun dia havia de fer la llarga.

MN:Al conèixer el recorregut, t’has sentit més còmode al moment de córrer?
MB: Bé, podríem dir que coneixia més la zona que el recorregut. El company amb qui anava també s’ho coneixia molt bé i això dóna molta confiança. A més a més la zona és molt bonica i sabia que l’itinerari podia ser molt maco.

MN: Quantes vegades l’has corregut?
MB: Aquesta és la segona vegada.                                       

MN:Com definiries amb una paraula aquesta cursa?
MB: Felicitat

MN: Quant fa que estàs dins d’aquest mon del running?
MN: Fa un temps feia coses més d’asfalt, tot i que últimament estic més centrat en curses de muntanya. Abans jugava a futbol sala i farà uns 5 anys que vaig començar a endinsar-me en aquest mon.

MN: Series capaç de dir-nos quina cursa en que has participat al llarg dels anys t’ha agradat més córrer? Per què?
MB: En general les de muntanya són les que més m’agraden, però si he de dir una cursa que m’ha agradat molt us diria la de Behobia de San Sebastián. Curses de muntanya n’hi ha de molt maques, i el que també puc afirmar és que realment la de Cornudella és molt maca i també la poso com a una de les millors que he fet.  L’entorn, el Montsant aquí a prop, no té res a envejar a les del Pirineu.

MN: Aquest any hem batut un rècord d’inscripcions, així que la victòria ha estat gràcies a tot el teu esforç i dedicació al mon de l’esport. Com és la teva rutina? Entrenes molt dur per les competicions? Tens algun entrenament establert? O algú que t’ajuda?
MB: Ara mateix m’estic preparant pel campionat d’Espanya de curses de muntanya, queda un mes aproximadament. Aquestes curses del circuit de Tarragona em van molt bé per agafar la forma que necessito per a les curses més importants. Ja queda poc  per estar al 100%.
L’entrenament pot variar segons les setmanes, n’hi ha que puc entrenar entre 6 i 7 dies, d’altres que potser n’entreno 5. Tot i així faig moltes sèries i entreno el màxim que puc per poder estar en forma i còmode a les curses que participo.

MN: Bé Mikel, moltíssimes gràcies pel teu temps i enhorabona per el teu triomf. Esperem veure’t l’any vinent lluitant per revalidar aquest títol.
MB: Moltes gràcies a vosaltres.

Share This