PODI COMPARTIT DESPRÉS DE 100KM ENTRE
ALEX IZQUIERDO, JUANFRAN Y JUAN MANUEL ARENAS

Espectacular cap de setmana de running al Priorat amb la Ultra Trail Serra de Montsant  i els 500 participants inscrits a les tres curses. El dissabte a les 9h es donava la sortida a la cinquena edició del UTSM, 100km de natura vorejant el Parc Natural de la Serra de Montsant. 30 minuts més tard, sortien els corredors de la cursa curta de 26km al voltant de Cornudella de Montsant, tot passant per la Roca Corbatera (1.063m). I a les 12h, des de Cabacés, tenia lloc la sortida de la cursa mitja, la Half Ultra Trail, amb 44km.

Un dia poc solejat, però molt humit va passar factura a la gran majoria dels corredors del Ultra Trail que a mig dia ja patien les conseqüències i molts començaven a retirar-se a la zona de Margalef i La Bisbal de Falset. La deshidratació va provocar molts problemes musculars i digestius als corredors que veien baixar el seu rendiment per tal de poder continuar. Va ser el cas de Marcel Vidal, que tot i arribar al Cabacés (km 56) el primer i amb 20 minuts sobre els seus seguidors, va decidir abandonar.


A partir d’aquest punt Juanfran Torres i Juan Martínez, que a més participaven com equip, van liderar la cursa seguits a vint minuts de Alex Izquierdo. Al tram més dur de la cursa, la zona de la Serra Major coneguda com el Pas de l’Escletxa, l’Alex va atrapar a la parella líder i ja van continuar tots tres fins a meta els darrers 16kms, entrant junts i fent honor a l’esportivitat entre ells. El temps oficial va ser de 12h 33m 14 segons amb una mitja de 8km/h.

A nivell femení, només durant els primers quilòmetres va haver una mica d’igualtat entre les tres primeres classificades, però ja a partir del quilòmetre 18 a Ulldemolins, Djanina Freytag va agafar una avantatge que aniria consolidant i ampliant a base de fer quilòmetres. Es va imposar finalment amb 14h 08m 44s; seguida de Cristina Gonzalez 15h01m18s; i tancant el podi amb 15h 50m 48s, Bàrbara Martínez.

Cal destacar que enguany també hi havia el corredor invident Javier Fran acompanyat d’Albert Giné, que malauradament no van poder continuar en temps de cursa a partir de Cabacés, recorrent així 56km amb l’ajuda dels bastons, les proteccions i la veu de l’Albert, per tal de poder progressar pel recorregut del UTSM. Sens dubte, un enorme repte personal, humà i esportiu.

A nivell d’equips, el TEAM TOPARRIBA (Juanfran Torres i Juan Martínez) es van imposar en equips masculins amb 12h 36m 14s; l’equip UEC&ATE (Lupe Gas i Xavi Subirats) va guanyar en categoria mixta amb 19h 38m 46s; mentre que l’equip BLUE LINE EVASION REUS (Ana Belen Gutierrez i Marian Garbajosa), van ser les vencedores dels equips mixtes amb 17h 24m 28s.

Respecte a la cursa Half Trail, des d’un inici es va marcar un ritme molt fort pels corredors i va haver un grupet marcant diferències petites. Xavier Sahuquillo i Javier Heras, van “volar” per la Serra de Montsant, perseguits de forma contundent per kai Langel. Finalment en Sahuquillo (actual líder del circuit TrailSeries Costa Daurada 2013) es va imposar a Heras al darrer tram de la cursa guanyant-la amb un temps de 4h 06m 35s. Heras, segon amb 4h 14m55s, seguit de kai Langel amb un temps de 14h26m15s. En fèmines, es va imposar Núria Brichfeus amb 6h17m48s  després d’anar recuperant poc a poc places a cada tram fins assolir el liderat  i imposar-se per 18 segons a Marta Montero. La tercera plaça, molt renyida també amb la quarta classificada, va ser per Silvia Lloveras amb 6h33m27s.

Al Trail de 26km, es va imposar Roger Valls amb 2h 20m 47s, seguit de J.Enrique Gutierrez amb 2h 25m 15s, mentre que la tercera plaça va ser per Salvador Millán amb 2h27m51s. En dones cal destacar la primera classificada, Ní Chuaig NIAMH, que amb un temps de 2h 39m34s, va ser la cinquena classificada de la general. La van acompanyar al podi Claudia Aureta 3h 04m 32s i Monica de Mier amb 3h 08m 13s.
A nivell general les curses del UTSM van ser un èxit, i cal destacar l’harmonia que es genera al UTSM entre els corredors, els vilatans i els valors de la Serra de Montsant com silenci de la zona, paisatge, flora, fauna i el respecte pel medi ambient. A nivell de seguretat, no va haver gaires incidències a banda d’alguna caiguda i deshidratacions lleus que van fer treballar més del compte als equips mèdics, destacant l’alt percentatge d’abandons d’enguany amb un 35%, degut bàsicament a l’elevat grau d’humitat, que va afectar a molts corredors. 

galeria_fotografica

Share This