El Consell Comarcal del Priorat organitza, en el marc del projecte PECT pobles vius i actius, el següent cicle de tallers de cuina tradicional que pretenen revaloritzar els productes de la nostra comarca i fomentar els circuits curts de comercialització entre productors i establiments.

El 9 d’agost de 1969, Maria Bartolomé i els seus pares obriren La Fonda la Figuera. Fins jubilar-se hi preparà receptes exquisides de la cuina catalana tradicional, omplint plats de receptes populars de tota la vida.

La Maria Victòria Masip, regentà des de 1976 l’hostal El Racó del Priorat a la Vilella Baixa, un restaurant de cuina casolana. Receptes amb productes de primera qualitat, frescos, de temporada i de proximitat.

La Gemma Peyrí, filla de Porrera i pionera en el turisme rural a la comarca, l’any 1994 va obrir el conegut “xiringuito de Porrera” una terrassa d’estiu on amb tres amigues servien sopars amb plats d’arreu. Des de llavors, des dels fogons de Mas Ardèvol ha delectat els hostes amb productes de temporada i del seu propi hort.

Amb l’objectiu de conservar i donar a conèixer alguns d’aquests plats, amb elles que durant anys van dedicar-se a recuperar i mantenir les receptes de les seves àvies i mares, hem preparat dos tallers amb una selecció d’àpats que tants comensals van complaure.

No podem entendre la cuina tradicional sense el producte de proximitat, és per això que complementarem cadascun dels tallers amb un tast-tertúlia on a part de degustar elaboracions de la comarca, en coneixerem els seus productors.

TALLER 19 D’ABRIL

Els plats escollits per aquesta primera jornada seràn el POTACO, un plat de xupxup amb el ganyims com ingredient principal, el CONILL AMB CARGOLS, una cassola de la carn blanca més present a cuines a taules anys enrere i el MENJAR BLANC un postre a base d’ametlla que conta els seus inicis als fogons del monjos cartoixans d’Escaladei.

Al sopar-tertúlia, comptarem amb la presència de l’Horta de la Vall (horta ecològica), Espones i el Molí de la Cooperativa de Falset-Marçà. I ens presentaran productes Embotits Cal Centro i Formatgeria Linens.

TALLER 3 DE MAIG

Els protagonistes de la segona jornada seran el CORDER al forn amb herbes de Montsant, les reconegudes CRESTES DE LA FIGUERA, una cassoleta de MANDONGUILLES AMB ALBERGÍNIA, un dels plats més versàtils de totes les llars i els OUS DE FRARE unes postres de dates assenyalades.

Al sopar-tertúlia, comptarem amb la presència de Roger Aleu (pastor), Granja Adzerias, i la Sorteta (horta). I ens presentaran productes Pastisseria Pepi, Cansaladeria Porqueras, Germans Pizarro i el Molí de la Cooperativa d’Ulldemolins.

Aquest cicle de tallers forma part del projecte PECT Pobles vius i Actius i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació. Aquest projecte també compta emb el cofinançament de la Diputació de Tarragona.

IMPORTANT: Activitat només per a professionals del sector hostaler (restaurants, bars i allotjaments) del Priorat. Caldrà acreditar-ho.

Coordina:

Col·labora:

Share This