Aquesta fotografia ha estat cedida per la família Nadal i correspon a la façana principal de la Venta d’en Pubill cap a la dècada dels 50. És un dels restaurants més antics de la comarca, sempre propietat de la mateixa família, on la cuina tradicional segueix sent i seguirà sent l’autèntica protagonista.
La Venta d’en Pubill va ser construïda cap al 1867, pocs anys després que la carretera de nova construcció arribés a a quest punt, substituint l’antic camí de bast. Es va construir a la partida del Mas d’en Pubill, les runes del qual encara es conserven una mica més amunt de l’actual edificació.
Des dels seus orígens, ha funcionat sempre com a lloc de parada i punt de repòs, cruïlla de camins de comerciants i carreters. Els descendents de la Venta d’en Pubill expliquen que hi havia quadres amb menjadores per als animals, on els carreters passaven la nit, dormint a la palla amb les bèsties. Es veu que a les primeries de la seva existència, no hi havia restaurant, només se servien carquinyolis i mistela perquè els carreters fessin un petit refrigeri.
Més endavant, a principis dels anys seixanta, es va començar a servir llonganissa amb fesols, vi, i el que en deien “cafè de mitjó”. No va ser fins al 1967 que es van començar a fer obres de millora de l’edifici i es va obrir com a restaurant.