La ratafia és una beguda alcohòlica macerada dolça que es pren generalment com a digestiu. Un dels elements principals en són les nous verdes, per això s’elabora un cop a l’any normalment entre juny i juliol.
Si ets dels qui els n’agrada un xarrupet i vols aprendre a fer la teva pròpia ratafia, aquesta activitat és per a tu!
Començarem el taller, amb l’enòleg Jesús Torres, amb una passejada fàcil i de poca dificultat a peus de Montsant, per recollir algunes de les plantes i flors que utilitzarem.
En tornar a LoRefugi descobrirem història d’aquesta beguda i els principis bàsics de l’elaboració d’una ratafia o licor.
Després, amb les indicacions del Jesús, cadascú prepararà la seva maceració amb les herbes, espècies i/o fruites que consideri oportunes. Per acabar a casa el procés, passats els 40 dies de “sol i serena”, rebreu un manual d’indicacions.
Acabarem el taller amb un petit tast d’algunes ratafies casolanes i comercials.
NOTA: El preu inclou un litre de base alcohòlica. Per tant, si algun participant en vol més, caldrà que ho reservei amb antelació.
17:00h Trobada a LoRefugi
17:15h Sortida de l’excursió
19:00h Inici del taller de maceració
21:00h Foto de grup i final de l’activitat
NOTA: El programa pot tenir alguna variació si l’organització així ho considera.
Imprescindible:
– Calçat esportiu i ben lligat per caminar
– Ampolla d’aigua per la caminada
– Un pot gran de vidre (mínim per 2 litres)
Recomanable:
– Crema solar
– Repel·lent d’insectes
55€/persona
Inclou assegurança, plantes i flors, activitat i 1 litre d’alcohol.
90€/parella
Inclou assegurança, plantes i flors, activitat i 1 litre d’alcohol.
Litres extra d’alcohol, 15€.
Inscripcions obertes fins al dia 9 de juny.
El mínim de participants ha de ser de 15 persones.
Si vens de lluny i vols aprofitar l’escapada, podem oferir-te allotjament! Consulta’ns al 977821313.